KäsityöHIPPI

Blogi

Eilinen päivä meni tietokoneen ääressä. Kirjoitin ja muokkasin punapoimittujen sukkien ohjetta, jonka löydät eilisestä postauksestani.

 

Kirjallisen ohjeen tekstiosuus valmistui melko helposti, kun olin kerrankin tehnyt kunnolliset muistiinpanot eri työvaiheista ja erityisesti neulotun sukkaosan silmukkamääristä. Mutta kuvien käsittelyssä tuhraantuikin tunti poikineen. Ei siksi, että se olisi ollut kovinkaan vaikeaa, ainoastaan aikaavievää.

 

Kaikista tuskallisinta on kuitenkin ollut tekstin ja kuvien tuominen blogiin. Jostain kumman syystä halusin ihan itse luoda blogini enkä käyttää "jotain valmista hyväksi havaittua blogialustaa". Jos minulla olisi edes pikkurippunen ohjelmointikoulutusta tai -kokemusta, tämä toimintani voisi olla järkevää. Mutta, kun ei. En osaa ohjelmoida tai koodata tai mitä ikinä tuo tietoteknistä taituruutta vaativa nettisivujen luominen onkaan nimeltään. Ja suomalainen nainenhan ei apua pyydä. Ei, ei ja vielä kerran ei. Joten, jos ihmettelet blogini teknisiä ratkaisuja, on vastaus ihmettelyysi: "Halusin pärjätä ihan ite."

 

No, olen minä ennenkin painiskellut teknologian kanssa ja päässyt, jos en niskanpäälle, niin ainakin vyötärökorkeudelle. Muutama vuosi sitten opiskeluihini Lapin yliopistossa kuului 3D-mallinnosharjoitus. Tehtävänä oli suunnitella hotellihuone 3dsMaxilla, ja mielellään käyttää tekstiileissä itsesuunnittelemia kuoseja.  Vuodevaatteista löytyy kuosini Piilossa ja tyynyistä kuosini Kerällä. Tyhjältä pöydältä aloitin ja tästä voit kurkata lopputuloksen.